Suolahuone

Kauneus- ja Suolahuone Vanilliini Oulun Syynimaalla (ks. yhteystiedot).

Suolahuonehoito on luonnonmukainen hoitomuoto, jota käytetään erityisesti hengitystie- ja iho-ongelmien hoidossa.

Suolahuonehoitojen lisäksi tarjoamme Syynimaalla kauneuteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita, kuten kasvo-, käsi-, jalka- ja vartalohoidot sekä ehostukset ja kestovärit - ammattitaitoisten kosmetologien tekemänä.

Tervetuloa tutustumaan!

Ajanvaraus ja tiedustelut Syynimaa
puh. 050 407 3840

Suolahuoneiden historia

Suolahoitoa käytettiin jo keskiajalla kun munkit hoitivat sairaita suolaluolissa, joissa he hienonsivat suolakiveä ja potilaat hengittivät tätä suolahiukkasia sisältävää ilmaa. Myöhemmin huomattiin, että suolakaivoksissa työskennelleet ihmiset olivat hengityselimistöltään terveempiä eikä heillä esiintynyt keuhkosairauksia kuten muulla väestöllä.

Suolahoitoa on käytetty jo useiden vuosikymmenien ajan monissa Keski- ja Itä-Euroopan maissa. Luonnon muovaamia suolaluolia on hyödynnetty hoitotiloina ja samalla tavalla toimivia hoitohuoneita on alettu rakentaa 1980-90 luvun vaihteessa kylpylöihin ja muihin rakennuksiin. Euroopassa on tällä hetkellä arviolta yli 600 suolahuonehoitoa antavaa toimipaikkaa. Joissakin maissa suolahuonehoito on otettu osaksi yhteiskunnan tukemaa terveydenhoitoa.